KOH LANTA: Mopolla parhaille rannoille

by admin

Long Beach Chaletin uima-allas hohtaa sinisenä pimeässä.  Ihailemme yöuinnilla tähtitaivasta tummien palmujen yllä.

Long Beach Chalet on ensimmäinen Thaimaan majapaikkamme, joka ei ole aivan meren rannalla. Viihtyisiltä bungaloweilta on parisataa metriä rantaan. Se ei täällä haittaa.

Kukon kiekuminen ja muslimien rukouskutsu herättävät meidät auringon noustessa. Parvekkeelta avautuu näkymä hienoon palmupuutarhaan uima-altaan ympärillä. Aamiaiselle rantaan kävelemme keltakukkaisen puutarhan läpi.

Long Beach Chalet illalla.

Long Beach Chalet aamulla.

Long Beach -rannalle.

Aamiaisravintolan edessä avautuu Long Beach, Koh Lantan pisin ranta. Jos nauttii pitkistä aamukävelyistä, tämä on ehdottomasti oikea ranta Koh Lantalla. Long Beach Chalet sijaitsee sopivasti keskivaiheilla neljän kilometrin pituista rantaa.

Varhainen aamu on paras aika kävellä rannalla, kun aurinko ei vielä paahda. Nousuvesi on silottanut yöllä hiekan tasaiseksi pöydäksi.

Long Beach aamulla.

Long Beach iltapäivällä.

Long Beach illalla.

Long Beach on väljästi rakennettu. Ranta on siisti, ja siinä riittää tilaa ja rauhaa päivän vilkkaimpaankin aikaan. Täydellinen tropiikin idylli Long Beach ei silti ole. Monin paikoin rantaa reunustavat palmujen sijasta havupuut. Ne eivät ole niin kauniita kuin palmut.

Kävelemme Long Beachin pohjoispäähän, jossa on rannan ravintolakeskittymä. Etsimme tunnelmallista ravintolaa illallisen varalle. Bambupöydät ja -tuolit, värikkäät lamput ja pöytäliinat kiinnittävät huomiotamme.  Valitsemme illallispaikaksi San´s Sunset -ravintolan.

Rantakävelyn jälkeen tutustumme laajemmin saareen. Long Beach Chaletin vastaanotossa on kartta, joka on erinomainen opas. Siinä on piirretty saaren pääreitit ja parhaat nähtävyydet. Kartassa on maanläheisiä vinkkejä. Mopoilijoita esimerkiksi varoitetaan tien kuopista.

Long Beach Chalet.

Koh Lantan päätie Long Beach Chaletin kohdalla.

Koh Lanta on noin 30 kilometriä pitkä ja 6 kilometriä leveä. Mopo on paras tapa tutustua siihen. Otamme opaskartan ja lähdemme vuokraamaan mopoa. Kaupat syntyvät 200 bahtilla per vuorokausi.

Koh Lanta on tavallaan kaksijakoinen saari. Matkailujutuissa sitä on kuvattu maalaismaisena ja rentona. Karkeasti ottaen puolet saaresta vastaa kuvausta.  Saaren alkupää ei ole idyllisintä Thaimaata. Satamakylä Ban Saladanista alkava seutu on meistä liian vilkas, täyteen rakennettu ja roskainenkin.

Etsimme vihreää viidakkosaarta, rauhallisia kyliä ja rantoja. Mitä etelämmäksi saarta ajamme, sitä paremmalta näyttää. Viehättävin Koh Lanta alkaa saaren keskivaiheilla, Klong Nin -rannalle tultaessa. Se on noin 10 kilometriä pääkylästä Ban Saladanista etelään.

Olemme yöpyneet Koh Lannan rannoista Long Beachilla ja Klong Nin Beachilla. Ne ovat mielestämme saaren kaksi parasta majoituspaikkaa, kun arvioidaan ranta, maisemat, kylä ja majapaikat.

Koh Lantan satamakylä Ban Saladan.

Long Beachin eteläpään kylä.

Klong Nin on suosikkikylämme Koh Lantalla. Rauhallinen kylätie kulkee heti rannan takana ja on sademetsän reunustama.

Rannalla on rento hippitunnelma. Puiden varjoja on vähän, ja hiekka kuumaa päivällä.  Lounasta olemme syöneet useasti Otto´s baarissa ja illallista Majestic Bar -ravintolan rantalavitsoilla makoillen. Rantakadun toisella puolella Cook Kai -ravintolassa saa hyvää currya.

Kylätie, Klong Nin Beach.

Klong Nin Beach.

Klong Nin -rannalla on enimmäkseen pieniä bungalow-hotelleja. Emme ole löytäneet sieltä suosikkimajapaikkaa.  Siksi yövymme Long Beach Chaletissa, vaikka sen lähellä oleva kylä ei ole niin viehättävä kuin Klong Nin.

Jatkamme saaren itäpuolelle. Mopoilu viilentää mukavasti ihoa päivän kuumimpaan aikaan. Saaren poikki ajaessamme kukkulainen maisema muuttuu yhä rehevämmäksi ja vihreämmäksi.

Saaren itärannat kasvavat pääosin mangrovemetsää. Tänne houkuttelee erityisesti Koh Lantan vanha kaupunki, sen kaupat ja ravintolat.  Kylä on ollut aiemmin saaren tärkein satama. Kiinalaisvaikutteiset rakennukset ovat meren päällä.

Koh Lantan vanha kaupunki.

Näköalakahvila Koh Lantan itärannalla.

Koh Lantan noin 10 000 asukkaasta enemmistö on muslimeja. Suuri osa heistä saa elantonsa yhä maanviljelystä ja kalastuksesta. Saaren itäpuolella asuu Koh Lantan alkuperäinen väestö, pieni Chao Le -kalastajakansa. He asettuivat Koh Lantalle yli 500 vuotta sitten. Reppureissaajat löysivät saaren 1980-luvulla, ruotsalaiset ensimmäisten joukossa.

Palaamme Lantan hiekkarannoille. Rauhallisimmat rannat löytyvät saaren eteläosasta. Luksusrannaksi kuvatun Baan Kantiangin jälkeen tie nousee kukkulalle. Vastaan tulee ensin näköalakahvila. Pian sen jälkeen tien laidasta lähtee polku, joka laskeutuu lähes autiolle Nui-rannalle. Jonkin matkaa eteenpäin on kaunis pieni ranta Narima-hotellin edustalla.

Näköalakahvila, Baan Kantiang Beach.

Narima-hotellin edustalla oleva kaunis ranta.

Koh Lantan rannat kolunneina uskallamme sanoa, että saarelta on vaikea löytää viehättävämpää majapaikkaa kuin Long Beach Chalet. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Yövyimme Long Beach Chaletin kolmessa eri bungalowissa: perus- (62 e), superior- (78 e) ja rantabungalowissa (182 e). Tällä kertaa halvin oli mielestämme paras. Menisimme siihen uudestaankin.

Perusbungalow on pienempi ja kotoisampi kuin Superior. Molemmat olivat uima-altaan vieressä. Perusbungaloweista altaan vieressä ovat 4 ja 5 , superior-bungaloweista A1-A4.

Perusbungalow, Long Beach Chalet.

Rantabungalow, Long Beach Chalet.

Rantabungalowit ovat uusia ja moderneja, mutta eivät niin viihtyisiä kuin puutarhan bungalowit. Merinäköala maksaa yli kolme kertaa enemmän kuin puutarhanäkymä.

”Jokaiselle jotakin” kuvaa Koh Lantaa ehkä parhaiten. Olemme käyneet siellä kolmesti marraskuun lopussa. Sadekausi on jo silloin yleensä ohi. Huippusesonki ei ole vielä alkanut ja saarella sopivan väljää.

 

Lue myös

Lähetä kommentti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Hyväksy Lue lisää