KOH NGAI: Vihdoin paratiisisaari!

by admin

Nelimoottorinen pikavene nostaa kierroksia, ja Koh Lantan mangrovepuu-rannat jäävät taakse. Horisontissa nousee pieniä saaria. Olemme etsimässä täydellistä paratiisisaarta.

Koh Ngain saaren laiturilla vaihdamme pikaveneen pitkähäntäveneeseen. Auringon paahtamaa väkeä tulee ja menee: Koh Lantalle, Koh Kradanille, Koh Lipelle ja monelle muulle saarelle. Pidämme silmällä, että laukkujamme ei nosteta yleisessä hässäkässä väärään veneeseen.

Pitkähäntävene Koh Ngain edustalla.

Pitkähäntävene lipuu tyynessä vedessä Koh Ngain majapaikkaamme Coco Cottageen. Tätä olemme Thaimaasta etsineet! Joka puolella on silmiä hivelevää kauneutta: palmujen reunustama sileähiekkainen ranta, vihreänturkoosi meri, merestä nousevat karstisaaret.

Bungalowien takana nousee tiheä, höyryävä sademetsä. Luonnonmateriaaleista rakennetut pienet Coco Cottagen mökit sulautuvat maisemaan täydellisesti.

Coco Cottage, Koh Ngai.

Coco Cottagen ranta.

Työntekijät tulevat hymyillen vastaan rantaan. Tunnelma on ensi hetkestä ainutlaatuinen, kotoisen viihtyisä. Näin viehättävää hotellin vastaanottoa ja ravintolaa olemme tuskin missään nähneet. Puusta rakennetun ravintolan seinät ovat auki merelle ja sademetsään. Vilvoittava tuulenvire käy sisään.

Rannalla on lepotuoleja, joissa luetaan kirjoja. Keskipäivän tunnelma on ihastuttavan unelias ja rikkumaton. Jos haluaa vain rentoutua ja torkkua rantatuolissa, lukea ja katsella merelle, Coco Cottage on varmasti parhaita paikkoja Thaimaassa.

Näkymä Coco Cottagen ravintolasta.

Pienellä lomasaarella ei ole teitä eikä kylää. On vain parin kilometrin mittainen sileä hiekkaranta ja sen takana sademetsä. Rannalla on kymmenkunta majapaikkaa ja muutama ravintola.

Kierrettyämme rannan vakuutumme, että Coco Cottage on saaren viehättävin paikka. Syömässä kannattaa käydä silti muuallakin. Noin 100 metrin päässä on vaatimaton Koh Ngai Chomview -ravintola, jonka pöydät ovat aivan meren ääressä. Ruoka on hyvää ja selvästi halvempaa kuin Coco Cottagessa.

Koh Ngain ranta.

Pieni rantabungalovimme on yksinkertaisen tyylikäs, kuten koko Coco Cottage. Mökissä ei ole televisiota, jääkaappia eikä sähköäkään päivällä. Bambusta tehty suihku on avoimen taivaan alla. Sängystä on avoin näkymä merelle.

Varsinaisia rantabungaloweja (Sea Side Cottage) Coco Cottagessa on vain kaksi. Pienen kanavan äärellä olevista mökeistä (Sea Sense Cottage) on myös hyvä merinäköala. Suosittelemme rantabungaloweja, vaikka ne ovat hiukan kalliimpia. (150 euroa yö marraskuussa 2017)

Sea Side Cottage (vasemmalla).

Sea Side Cottage.

Sea Side Cottage.

Kun olemme asettuneet taloksi, juoksemme sileälle rantahiekalle ja vihreään mereen. Päiväsaikaan Coco Cottagen rannassa on hyvä uida, mutta iltaisin ja aamuisin laskuvesi paljastaa terävät korallit. Silloin kannattaa laittaa uimakengät jalkaan. Matalan veden aikaan voi käyttää myös uimarenkaita.

Iltapäivän sateen mukana saamme paratiisiin hätkähdyttävän vieraan. Parimetrinen pulleavatsainen lisko väijyy muutaman metrin päässä mökistämme. Menen kuvaamaan terassille. ”Ole valmis laittamaan ovi nopeasti kiinni”, neuvon. Lisko mönkii pitkää kieltään lipoen läheiseen vesikanavaan ja palaa pian tyytyväisen näköisenä sademetsän suojaan.

Lisko bungalowin edustalla.

Seuraavana aamuna kohtaamme samankokoisen liskon vielä lähempää. Se ilmestyy kieltä lipoen bungalowimme terassin laidalle. Kun huomaamme liskon, se pakenee nopeasti mökkien väliin.

Aiemmalla Koh Ngain reissulla emme tavanneet isoja liskoja. Käsivarren mittainen gekko kyllä hiiviskeli mökkimme katossa illalla. Mutta sitä voi kuvata vielä suloiseksi näiden parimetristen rinnalla.

Jos ei pode pahaa liskokammoa, Coco Cottagen ”jättiläisliskot” ovat vain jännittävä mauste paratiisin tunnelmaan.

Aamiainen palauttaa meidät kotoiseen, ei-hotellimaiseen tunnelmaan. Kahvi porisee vanhantyylisissä pannuissa kaasuliesillä, leivät paahtuvat hiilloksella.

Coco Cottagen vieraat käyvät tutuiksi aamiaisella ja illallisella. Paratiisin rauhaan silti kuuluu, ettei toisia juuri kuulumisten vaihdolla häiritä. Arvailemme, mistä itäisen Euroopan maasta kahden pariskunnan seurue on kotoisin. Se paljastuu, kun seurueeseen kuuluva nainen sanoo hyvästiksi: ”I´m waiting for Poland”.

Aamiainen Coco Cottagessa.

Aamiainen Coco Cottagessa.

Jos haluaa vaihtelua uneliaaseen tunnelmaan, voi lähteä neljän saaren snorklausretkelle pitkähäntäveneellä. Suorastaan hurja kokemus oli Emerald Cave, kallioluola ja laguuni Koh Mookin saarella.

Uimme pieneen laguuniin 80 metriä pitkän kallioluolan läpi. Aallot pärskyvät ja riepottelevat hurjasti luolaan mennessä. Luolassa vellovat myös isot aallot. Välillä vesi nousee lähelle luolan kattoa ja on varottava, ettei ole aallon harjalla. Pelastusliivit ovat toki päällä ja opas mukana. Hän näyttää muovipussissa olevalla taskulampulla valoa. Silti jotkut uivat luolasta ulos pakokauhuisen näköisinä.

Neljän saaren snorklausretkellä.

Veneretken lounaan syömme Koh Kradanin saarella. Se on myös pieni, suosittu paratiisisaari, mutta Koh Ngai ja Coco Cottage vievät voiton.

Illallisen jälkeen istumme pitkään pimeällä rannalla. Meri puhaltaa loputonta lämpöä. Aika pysähtyy. Tällaista on nyt ja aina.

Lue myös

Lähetä kommentti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Hyväksy Lue lisää